Jolanta Hildebrandt
Twórczyni idei Z głową w lodówce i godzenia ciała i tzw „serca” z głową oraz autorskiego programu mentoringowego dla kobiet „Przywracanie równowagi na talerzu”.
Wspieram kobiety w radzeniu sobie z przeszkodami (trudnymi emocjami, myślami, pokusami lub lekkimi i średnimi kryzysami). Pomagam znaleźć złoty środek pomiędzy „wiem” a „chcę” w kontekście nie tylko sylwetki, ale również harmonii pomiędzy psychiką i ciałem.
Jestem socjologiem, psychodietetykiem, licencjonowanym coachem kryzysowym, specjalizuję się w tematyce zmiany nawyków i racjonalnym podejściu do diety i ciała.
Pracuję w oparciu o następujące podejścia:
- w mentoringu – mentoring kryzysowy (psychologia kryzysu), psychodietetyka, narzędzia dialogu motywacyjnego, transteoretyczny model zmiany (Norcross, Prochaska i DiClemente)
- w coachingu – coaching w oparciu o rozwiązania, model GROW
Przygotowanie merytoryczne:
- Dietetyka i poradnictwo żywieniowe (Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku)
- Psychodietetyka (Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku).
- Life and Business Coaching (SFCP Polska przy Wyższej Szkole Administracji i Biznesu w Gdyni).
- Coaching Kryzysowy (Instytut Pozytywnej Terapii Kryzysu).
- Socjologia (Uniwersytet Gdański).
Szkolenia i warsztaty z zakresu:
- dietetyki i psychodietetyki,
- pracy z emocjami i potrzebami,
- asertywności, budowania nawyków, pracy z przekonaniami,
- budowania/wzmacniania samooceny i poczucia sprawstwa,
- coachingu kryzysowego w biznesie,
- kryzysowego coachingu i mentoringu finansowego.
Tematy moich prac dyplomowych:
- Mikrobiota jelitowa a styl życia
- Dieta a ryzyko depresji
- Satysfakcja zawodowa pracowników administracji publicznej