Moje BIO

Jolanta Hildebrandt

Twórczyni  idei Z głową w lodówce i  godzenia ciała i tzw „serca” z głową oraz autorskiego programu mentoringowego dla kobiet „Przywracanie równowagi na talerzu”.

Wspieram kobiety w radzeniu sobie z przeszkodami (trudnymi emocjami, myślami, pokusami lub lekkimi i średnimi  kryzysami). Pomagam znaleźć złoty środek pomiędzy  „wiem” a „chcę”  w kontekście nie tylko sylwetki, ale również harmonii pomiędzy psychiką i ciałem.

Jestem socjologiem, psychodietetykiem, licencjonowanym coachem kryzysowym, specjalizuję się w tematyce zmiany nawyków i racjonalnym podejściu do diety i ciała.

Pracuję w oparciu o następujące podejścia:

  • w mentoringu – mentoring kryzysowy (psychologia kryzysu), psychodietetyka, narzędzia dialogu motywacyjnego, transteoretyczny model zmiany (Norcross, Prochaska i DiClemente)
  • w coachingu –  coaching w oparciu o rozwiązania, model GROW

Przygotowanie merytoryczne:

  • Dietetyka i poradnictwo żywieniowe (Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku)
  • Psychodietetyka (Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku).
  • Life and  Business Coaching  (SFCP Polska przy Wyższej Szkole Administracji i Biznesu w Gdyni).
  • Coaching Kryzysowy (Instytut Pozytywnej Terapii Kryzysu).
  • Socjologia (Uniwersytet Gdański).

Szkolenia i warsztaty z zakresu:

  • dietetyki i psychodietetyki,
  • pracy z emocjami i potrzebami,
  • asertywności, budowania nawyków, pracy z przekonaniami,
  • budowania/wzmacniania samooceny i poczucia sprawstwa,
  • coachingu kryzysowego w biznesie,
  • kryzysowego coachingu i mentoringu finansowego.

Tematy moich prac dyplomowych:

  • Mikrobiota jelitowa a styl życia
  • Dieta a ryzyko depresji
  • Satysfakcja zawodowa  pracowników administracji publicznej

Pobierz bezpłatny eBook

5 kroków do jedzenia z głową!